Verhuurlocaties bijzondere fietsen

Verhuurlocaties bijzondere fietsen

2016-05-06 door Veroniek Maat

Zin in een heerlijk dagje fietsen? Onderstaand vindt u een opsomming van een aantal fietsverhuurders die aangepaste fietsen verhuren voor één of meerdere dagen. Veel fietsplezier!

BlijFietsen, Vlaardingen

Dichtbij het natuurgebied van Midden Delfland en het natuurgebied de Broekpolder bevindt zich Stichting BlijFietsen. Hier kunt u verschillende type fietsen huren, zoals de Fun2Go fiets, de O-pair rolstoelfiets, de Veluplus rolstoelfiets, de 4-wiel-tandems, een 3-persoons Riksja, driewielfietsen en loopfietsen.

Kijk op www.BlijFietsen.com voor meer informatie.

De Hoge Veluwe

Bij Nationaal Park de Hoge Veluwe zijn verschillende type fietsen gratis of voor een kleine vergoeding te huur. In het park vindt u fijne fietspaden voor een lange fietstocht of een oefenrondje.

Kijk op www.hogeveluwe.nl/nl/verhuur voor meer informatie.

Fietsverhuur Brabant, Bladel

Ook in Noord-Brabant kunt u allerlei fietsen huren, denk aan een elektrische fiets, een O-Pair fiets en een duofiets.

Kijk op www.fietsverhuurbrabant.nl voor meer informatie.

Foets E-bike verhuur

Bij Foetsen in Bergen, Noord-Holland, kunt u naar een e-bike ook een Fun2Go en Easy Rider huren. Foets E-bike verhuur is dagelijks open en kan ook leveren!

Kijk op www.foets.nl/nl/foets-e-bike-verhuur/ voor meer informatie.

Fred's scooter en e-bike verhuur, Schagen

Deze fietsverhuurder in Schagen heeft verschillende aangepaste fietsen voor u beschikbaar. Van te voren even reserveren zodat de aangepaste fietsen op tijd geleverd zijn voor uw fietsdag!

Kijk op www.fredsverhuur.nl voor meer informatie.

Reiber Rijwielen, Dwingeloo

In Drenthe bevindt deze fietsverhuurder zich. Zij bieden o.a. de rolstoelfiets (O-Pair) en de quattrocycle aan voor verhuur.

Kijk op www.reiberrijwielen.nl voor meer informatie.

Starbikes Rental, Amsterdam

Deze fietsverhuurder is te vinden in Amsterdam op De Ruyterkade. Zij verhuren o.a. rolstoelfietsen, ligfietsen, een Fun2go fiets en een Firefly stuur.

De Fun2go fiets heeft twee zitplaatsen naast elkaar. Aan beide kanten zitten pendalen, maar slechts eén persoon is verplicht te fietsen, de ander kan er rustig naast zitten. Met deze fiets kunnen ook mensen met beperkte mobiliteit of balans en mensen die slechtziend, blind, slechthorend of doof zijn van een ritje op de fiets genieten. De bijrijders kunnen zonder instap opstappen en de zittingen kunnen eenvoudig op de gewenste zitafstand ingesteld worden.

De Firefly is een elektrische handfiets die aan uw rolstoel bevestigd kan worden. Hiermee gaat u twee keer zo hard and twee keer zo ver. De Firefly kan gehuurt worden met en zonder rolstoel, ook kan de Firefly aan uw eigen rolstoel bevestigd worden.

Kijk op www.starbikesrental.com voor meer informatie.

Twentefiets, Twente

Zij verhuren rolstoelfietsen, duofietsen en quattrocycle. De Quattrocycle is een ligfiets waar met 4 personen op gefietst kan worden. Met deze fiets kunt u ontspannen genieten van de mooie omgeving van Twente.

Kijk op www.twentefiets.nl voor meer informatie.

Van Raam, Varseveld

In het plaatsje Varsseveld bevindt zich de fietsverhuurder Van Raam. Zij verhuren o.a. de O-pair rolstoelfiets, Deze fiets heeft een extra stoel aan de voorkant. Het voordeel van deze fiets is dat de rolstoel aan de voorkant losgekoppeld kan worden, zodat u in de rolstoel kan blijven zitten als de fiets wordt geparkeerd. Met de hulp van elektrische aandrijving, is het fietsen gemakkelijk. Ook verhuren zij de VeloPlus rolstoeltransportfiets, Deze fiets met platform aan de voorkant is beschikt voor mensen die in hun rolstoel blijven zitten tijdens een fietstocht en de Fun2Go duofiets.

Kijk op www.vanraam.nl voor meer informatie.

Velorette recreatie, Aalten

Velorette recreatie is te vinden in Aalten De Velorette recreatiefiets is geschikt voor activiteiten met ouderen of beperkt gehandicapten omdat er maar 1 persoon de familiefiets hoeft te besturen. Links achterin zit de bestuurder die de Velorette navigeert met behulp van twee stuurknuppels en de ligfiets is voorzien van vier versnellingsnaven zodat iedereen individueel kan schakelen.

Kijk op www.velorette.nl voor meer info.

Vermeulen Bikes, Texel

Vermeulen Bikes bevindt in Den Hoorn op het Waddeneiland Texel. Zij verhuren verschillende bijzondere fietsen zodat iedereen het mooie Texel kan ontdekken. De fietsen werden voorheen verhuurt door Easy Riding Texel, maar zijn overgenomen door Vermeulen Bikes . De fietsen die zij verhuren zijn de Veloplus, O-Pair, Fun2Go en driewielfiets.

Kijk op www.vermeulenbikes.nl voor meer informatie.

Vierfiets, Amersfoort

De fietsverhuurder Vierfiets zitten tegenover het station van Amersfoort, dus lekker centraal in Nederland. Zij verhuren de Quottrocycle; de speciale vierpersoons fiets. Zij hebben 2 van dergelijke fietsen zonder ondersteuning en 1 met elektrische ondersteuning. Op de Quattrocycle met elektrische ondersteuning kan 1 bestuurder met 3 mensen met een beperking fietsen. Verder kan er ook nog een kinderbankje achterop, waardoor je in totaal met 7 personen kunt gaan fietsen. De fiets heeft ook draaibare armleuningen, veiligheidsgordels en voetenbakjes, zodat iedereen veilig mee kan.

Naast de Quottrocycle, verhuurt Vierfiets ook de nieuwste fietsaanwinst in Nederland, namelijk de Alinker. Het is niet alleen een nieuw mobiliteitsvoertuig dat een actieve leefstijl bevordert; het is een sociale gelijkmaker. Op de Alinker R-volution zit je rechtop, op ooghoogte met je omgeving. De loopfiets maakt het mogelijk langere afstanden af te leggen met meer energie en is geschikt voor mensen met loopproblemen, atleten en recreatieve gebruikers.

Kijk op www.vierfiets.nl voor het assortiment.

 

 

OVER DE AUTEUR


Veroniek Maat

Eigenaar van Accessible Travel Netherlands
Twitter icoon Linkedin icoonGoogle plus icoon
 
 

Zoeken

Toegankelijkheids-informatie

Reizen

Stedentrips

Amsterdam - Schiphol Yotel
Stedentrip Alkmaar
Stedentrip Almere
Stedentrip Amsterdam
Stedentrip Amsterdam
Stedentrip Amsterdam hostel
Stedentrip Den Haag
Stedentrip Groningen
Stedentrip Haarlem
Stedentrip Nijmegen
Stedentrip Rotterdam
Verblijf bij Landgoed Avegoor
Verblijf in Antwerpen vakantiehuisjes
Verblijf in De Beemster
Verblijf in IJmuiden
Verblijf in Kinderdijk
Verblijf in Valkenburg
Verblijf in Volendam

Bekijk alle stedentrips

 

Pakketreizen

Amsterdam vanaf de grachten

Bekijk alle pakketreizen

Activiteiten

Blokarten aan zee
Culinaire stadswandeling Den Haag
Dagtocht 'Ontdek Noord-Holland'
Dagtocht 'Ontdek Zaanse Schans'
Den Haag voor mensen met een visuele beperking
Expeditie Robinson aan zee!
Fietstocht Amsterdam
Huur een rolstoel toegankelijke touringcar
Kaasproeven in Woerden
Powerkiten in Scheveningen
Privé rondvaart Amsterdam
Rondvaart Amsterdam
Rondvaart Rotterdam
Rondvaart Sneek
Stadswandeling Amsterdam
Stadswandeling Den Haag
Stadswandeling Rotterdam
Strandarrangement
Wandeling kunst en antiek Amsterdam
Workshop Cocktail Shaken

Bekijk alle activiteiten

Hulpmiddelen

Huur een aangepaste fiets
Huur een rolstoel
Huur een scootmobiel
Huur een strandrolstoel

Bekijk alle hulpmiddelen