Top 5 nieuwe toegankelijk restaurants in Amsterdam

Top 5 nieuwe toegankelijk restaurants in Amsterdam

2015-11-30 door Veroniek Maat

Op zoek naar een nieuw toegankelijk restaurant in Amsterdam? Wij hebben voor u een top 5 samengesteld. Het afgelopen hebben vele nieuwe restaurants in Amsterdam de deuren geopend, ieder met zijn eigen concept en keuken. Helaas is slechts een beperkt aantal restaurants toegankelijk voor rolstoelgebruikers die met vrienden of familie een hapje willen eten. De restaurant hebben entree’s met trapjes, met een hoge drempel, de ruimte staat te vol met tafels of er is geen aangepast toilet. Om de situatie wat op te vrolijken hebben wij een top 5 samen gesteld van restaurants die wél rolstoel-toegankelijk zijn.

Happyhappyjoyjoy

Deze lijst begint met het vrolijkste restaurant genaamd Happyhappyjoyjoy. Dit restaurant biedt een brede variatie aan Aziatische smaken. Het restaurant is vlakbij het centrum en gemakkelijk bereikbaar. Het restaurant is heel ruim opgezet, wat voldoende bewegingsruimte biedt voor rolstoelgebruikers, tevens is er een aangepast toilet. De entree is heel breed, maar heeft wel een klein opstapje, hier is echter een rijplaat voor aanwezig. We weten zeker dat je blij zult zijn met deze aanbeveling.

Foodhallen

Een tweede bijzondere optie zijn de Foodhallen. De oude tramremise in Amsterdam Oud-West is gerenoveerd en presenteert nu een bibliotheek, hotel, bioscoop, restaurant en de Foodhallen. In de Foodhallen zijn veel verschillende afhaalrestaurantjes, zoals een Vietnamees, Burgerbar, Sushibar, Fonduebar. Er is voor iedereen keuze! In het midden van de ruimte staan tafels, waar met elkaar van het eten kan worden genoten. De Foodhallen is groot en biedt veel ruimte om te manoeuvreren en de entree is drempelvrij. Wij raden aan om overdag een bezoek te brengen aan de Foodhallen, omdat het ’s avonds heel erg druk kan zijn. Helaas heeft de Foodhallen geen aangepast toilet.

Canvas

Voor degenen die graag dineren met een mooi uitzicht, raden we restaurant Canvas aan, een rooftop restaurant en café op de 7de verdieping van het Volkshotel. Canvas bevindt zich in Amsterdam ten zuid-oosten van het centrum en is volledig toegankelijk met een lift en aangepast toilet op de begane grond. Het restaurant binnen is bereikbaar zonder treden. Aan beide zeiden van het restaurant is een balkon, alleen de linkerzijde is rolstoel-toegankelijk. Bij Canvas kan gebruik gemaakt worden van ontbijt, lunch en diner en het restaurant is open van 07:00 - 22:00 uur. De combinatie van goed eten, het bijzondere interieur en de mooie uitzichten is zeker de moeite waard!

Lotti’s Diner

Voorkeur aan een restaurant in het centrum van Amsterdam? Dan is Lotti’s Diner dé hotspot! Dit nieuwe restaurant bevindt zich in het hippe Hoxton Hotel. Het restaurant serveert Italiaanse gerechten beïnvloedt door de Nederlandse keuken. Lotti’s Diner is de perfecte plek voor lunch, diner of alleen een drankje. Dit restaurant is zeker een must-visit voor Amsterdam. Om binnen te komen is een entree met een trap en een entree met een platformlift. Deze lift zit direct naast de hoofdingang, achter twee openslaande deuren. Tevens is er een aangepast toilet.

Eastwood Amsterdam

Onze laatste suggestie voor diner in het centrum van Amsterdam is Eastwood Beer & Grill in het Doubletree by Hilton Hotel Amsterdam Centraal Station. Hier geniet je van een heerlijk diner met een enorme keuze uit lokale biertjes en een mannelijke sfeer. Op het menu staan goede hapjes, een selectie van Nederlandse kazen en voor het hoofdgerecht is er keuze gegrild vlees, vis of vegetarische gerechten. Geniet van een betaalbaar en heerlijk diner bij Eastwood.

 

 

OVER DE AUTEUR


Veroniek Maat

Eigenaar van Accessible Travel Netherlands
Twitter icoon Linkedin icoonGoogle plus icoon
 
Stedentrip Amsterdam

Stedentrip Amsterdam

Toegankelijk 4-sterren hotel
Stedentrip Amsterdam

Stedentrip Amsterdam

Toegankelijk 3-sterren hotel
Rondvaart Amsterdam

Rondvaart Amsterdam

Rolstoel toegankelijk
Stadswandeling Amsterdam

Stadswandeling Amsterdam

Rolstoel toegankelijk

 

Zoeken

Toegankelijkheids-informatie

Reizen

Stedentrips

Amsterdam - Schiphol Yotel
Stedentrip Alkmaar
Stedentrip Almere
Stedentrip Amsterdam
Stedentrip Amsterdam
Stedentrip Amsterdam hostel
Stedentrip Den Haag
Stedentrip Groningen
Stedentrip Haarlem
Stedentrip Nijmegen
Stedentrip Rotterdam
Verblijf bij Landgoed Avegoor
Verblijf in Antwerpen vakantiehuisjes
Verblijf in De Beemster
Verblijf in IJmuiden
Verblijf in Kinderdijk
Verblijf in Valkenburg
Verblijf in Volendam

Bekijk alle stedentrips

 

Pakketreizen

Amsterdam vanaf de grachten

Bekijk alle pakketreizen

Activiteiten

Blokarten aan zee
Culinaire stadswandeling Den Haag
Dagtocht 'Ontdek Noord-Holland'
Dagtocht 'Ontdek Zaanse Schans'
Den Haag voor mensen met een visuele beperking
Expeditie Robinson aan zee!
Fietstocht Amsterdam
Huur een rolstoel toegankelijke touringcar
Kaasproeven in Woerden
Powerkiten in Scheveningen
Privé rondvaart Amsterdam
Rondvaart Amsterdam
Rondvaart Rotterdam
Rondvaart Sneek
Stadswandeling Amsterdam
Stadswandeling Den Haag
Stadswandeling Rotterdam
Strandarrangement
Wandeling kunst en antiek Amsterdam
Workshop Cocktail Shaken

Bekijk alle activiteiten

Hulpmiddelen

Huur een aangepaste fiets
Huur een rolstoel
Huur een scootmobiel
Huur een strandrolstoel

Bekijk alle hulpmiddelen