Interior

Interior

Exterior

Exterior

terrace

terrace

Accommodatie

Accommodatie

Casa Ametza

Casa Ametza

Nieuwe accommodatie in België; Casa Ametza

2016-03-15 door Veroniek Maat

Indien u op zoek bent naar fijne vakantie accommodatie in België, raden wij een mooie accommodatie aan, namelijk Casa Ametza. The vakantiehuisjes liggen in één van de groene gemeente parken van Brasschaat. Deze stad ligt slechts 15 minutes van Antwerpen (met de auto). In November 20116 won Brasschaat een award voor meest leefbare stad van de wereld. Ons bezoek aan Brasschaat heeft ons laten inzien wat hiervoor de reden is; de grote groene parken, het culture- en militaire erfgoed en veel keuze uit goede restaurants.

The vakantiehuisjes liggen in een groen park naast een sportcomplex met mooi zwembad. Veel restaurantjes zijn binnen ca. 10 tot 20 minuten te voet en door het park te bereiken. De paden in het park zijn goed begaanbaar. Casa Ametza bestaat uit 6 vakantiehuisjes en een groepsaccommodatie en sinds januari 2016 boekbaar zijn, alles is dus nog heel nieuw. The huisjes zijn ontworpen voor iedereen, wat betekend dat alle huisjes toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

De 6 vakantiehuisjes zijn ontworpen voor mensen met wensen voor toegankelijkheid. Alle huisjes zijn rolstoel toegankelijk, het interieur is ruim en de deuren hebben schuifdeuren die tot meer dan 100 cm open gaan. De badkamers hebben een douches die gelijkvloers zijn (zonder instap), een douchestoel, een toilet met twee steunen een twee verlaagde wasbakken. De keuken is ook toegankelijk met ruimte onder het aanrechtblad. Ieder huisje heeft een terras met terrasmeubels en een tuin.

Vier huisjes hebben bedden voor 4 personen en twee huisjes hebben bedden voor 6 personen, de huisjes zijn daarom heel geschikt voor families. Naast dat alle huisjes rolstoel toegankelijk zijn, richten 4 van de 6 huisjes zich op een specifieke wensen voor toegankelijkheid. Zo is er een huisje voor mensen met een visuele beperking, een huisje voor mensen met een hoorbeperking en een huisje voor mensen die hoog sensitief zijn. Daarnaast heeft één van de huisjes een ligbad en plafondlift.

We raden de huisjes aan voor mensen die op zoek zijn naar toegankelijke accommodatie in Vlaanderen of nabij Antwerpen. De omgeving van de huisjes biedt veel recreatieve mogelijkheden, zoals wandelen, fietsen en zwemmen. Het zwembad naast de vakantiehuisjes beschikt over een tillift die mensen met beperkte mobiliteit het zwembad in kan helpen. Rolstoel- of andere bijzondere fietsen kunnen vooraf gereserveerd worden. Voor de deuren van de vakantiehuisjes zijn brede parkeerplaatsen. Antwerpen kan gemakkelijk bereikt worden met de auto of met de bus. De bus vertrekt in het centrum van het stadje tegenover de kerk en is rolstoel toegankelijk. De busrit naar het centrum van Antwerpen duurt ongeveer 30 minuten.

Bekijk de website van Casa Ametza: www.casa-ametza.be of vraag informatie of reservering op bij Accessible Travel Netherlands: info@accessibletravelnl.com.

 

 

OVER DE AUTEUR


Veroniek Maat

Eigenaar van Accessible Travel Netherlands
Twitter icoon Linkedin icoonGoogle plus icoon
 
 

Zoeken

Toegankelijkheids-informatie

Reizen

Stedentrips

Amsterdam - Schiphol Yotel
Stedentrip Alkmaar
Stedentrip Almere
Stedentrip Amsterdam
Stedentrip Amsterdam
Stedentrip Amsterdam hostel
Stedentrip Den Haag
Stedentrip Groningen
Stedentrip Haarlem
Stedentrip Nijmegen
Stedentrip Rotterdam
Verblijf bij Landgoed Avegoor
Verblijf in Antwerpen vakantiehuisjes
Verblijf in De Beemster
Verblijf in IJmuiden
Verblijf in Kinderdijk
Verblijf in Valkenburg
Verblijf in Volendam

Bekijk alle stedentrips

 

Pakketreizen

Amsterdam vanaf de grachten

Bekijk alle pakketreizen

Activiteiten

Amsterdam geschiedenis stadswandeling
Blokarten aan zee
Culinaire stadswandeling Den Haag
Dagtocht 'Ontdek Noord-Holland'
Dagtocht 'Ontdek Zaanse Schans'
Den Haag voor mensen met een visuele beperking
Expeditie Robinson aan zee!
Fietstocht Amsterdam
Huur een rolstoel toegankelijke touringcar
Kaasproeven in Woerden
Powerkiten in Scheveningen
Privé rondvaart Amsterdam
Rondrit Volendam en Zaanse Schans
Rondvaart Amsterdam
Rondvaart Amsterdam
Rondvaart Rotterdam
Rondvaart Sneek
Stadswandeling Amsterdam
Stadswandeling Den Haag
Stadswandeling Rotterdam
Strandarrangement
Wandeling kunst en antiek Amsterdam
Workshop Cocktail Shaken

Bekijk alle activiteiten

Hulpmiddelen

Huur een aangepaste fiets
Huur een rolstoel
Huur een scootmobiel
Huur een strandrolstoel

Bekijk alle hulpmiddelen