Actief en outdoor met een beperking

Actief en outdoor met een beperking

2016-02-25 door Veroniek Maat

In Nederland zijn er redelijk wat outdoor activiteiten mogelijk voor mensen met een fysieke beperking. Van slingeren tussen de bomen tot racen over het strand. Onderstaand vindt u een lijstje met 4 leuke sportieve en toegankelijke outdoor activiteiten in Nederland.

Survivallen in de hoogte

Hou je wel van wat avontuur en heb je zin je grenzen te verleggen?

Bij Outdoor Laarbeek in Noord-Brabant is dit mogelijk! Door gebruik te maken van touwtechnieken en aangepaste klimgordels kan iedereen zich uitleven. Het hele park is rolstoelvriendelijk gemaakt. Wat kun je er allemaal doen?

Op 4 meter hoogte kun je het volgende ervaren:

En op 9 meter hoogte het volgende:

Vanaf de grond:

Ga een dagje klimmen, tokkelen of abseilen met familie of vrienden. Rust uit tijdens een heerlijke lunch of BBQ. Wil je er een heel weekend weg van maken? Neem dan contact met ons op en wij zoeken naar passende accommodatie.

Zeilen

Lekker even uitwaaien op het water? Met speciale boten is zeilen voor iedereen mogelijk! Zeilen is toegankelijk gemaakt door de boten te voorzien aanpassingen, speciale zitjes en elektrische bediening. Dit betekent dat iedereen de boten kan besturen, zelfs met één vinger of met de kin. Deze boten kunnen niet omslaan en worden begeleidt door vrijwilligers in een volgboot, zodat iedereen kan genieten van zeilen op het water. Wil je niet alleen zeilen? Dat kan, in de tweepersoonsbood zeil je samen met een ervaren zeiler. De zeilvereniging biedt vrijwilligers en hulpmiddelen tijdens het varen en bij het in- en uitstappen. Waar kun je dit doen? SailWise biedt mensen ongeacht hun handicap de gelegenheid actief te zeilen. Ook Sailability staat voor je klaar om je een onvergetelijke zeil dag te bezorgen.

Geïnteresseerd in aangepast zeilen? Van 2 tot 9 juni vindt het zeilevenement Hansa Worlds plaats in Medemblik. Dit is zeker een aanrader om eens van dichtbij mee te maken hoe mensen met een beperking uit de hele wereld deelnemen aan een zeilwedstrijd.

Blokarten

Deze funsport is de spectaculairste van het strand van Wijk aan Zee. Ervaar de kick van strandzeilen in originele blokarts over het brede strand. Dit kan alleen, met een groep, of samen in een duo blokart! Leer blokarten onder professionele begeleiding. Bij het blokarten zit je stevige vast met een veiligheidsgordel en gebruik je je benen niet. Na het blokarten kun je uitrusten bij de strandpaviljoens Aloha of Timboektoe met een heerlijke lunch of diner. Wilt u een strandrolstoel huren? Reserveer deze dan van te voren, bekijk alle uitleen locaties in de brochure 'Strandrolstoelen aan de Nederlandse kust'.

Kano varen

Voel hoe je onderdeel bent van de natuur. Dat is de beleving als je in het water zit! Kanovaren is een laagdrempelige watersport, met behulp van begeleiders kan je in en uit de kano geholpen worden of zelfs via een special glijbaan te water gaan. Ervaar dat je meer kan dan je denkt. Bij Kano op IJburg in Amsterdam maken ze kanovaren voor meer mensen mogelijk. Vaar in veilige stabiele kano’s met een brede rand, ieder krijgt een peddel en zwemvest. De steiger is rolstoeltoegankelijk. Het kano varen is mogelijk voor mensen met een redelijke motoriek en mensen die duidelijk kunnen communiceren, deze voorwaarden worden gesteld om de veiligheid tijdens het kanovaren te garanderen.

Wil je deze activiteiten boeken met een groep? Neem dan contact me ons en we organiseren deze groepsactiviteit voor u.

 

 

OVER DE AUTEUR


Veroniek Maat

Eigenaar van Accessible Travel Netherlands
Twitter icoon Linkedin icoonGoogle plus icoon
 
Huur een strandrolstoel

Huur een strandrolstoel

Dagje uitwaaien aan de kust

 

Zoeken

Toegankelijkheids-informatie

Reizen

Stedentrips

Amsterdam - Schiphol Yotel
Stedentrip Alkmaar
Stedentrip Almere
Stedentrip Amsterdam
Stedentrip Amsterdam
Stedentrip Amsterdam hostel
Stedentrip Den Haag
Stedentrip Groningen
Stedentrip Haarlem
Stedentrip Nijmegen
Stedentrip Rotterdam
Verblijf bij Landgoed Avegoor
Verblijf in Antwerpen vakantiehuisjes
Verblijf in De Beemster
Verblijf in IJmuiden
Verblijf in Kinderdijk
Verblijf in Valkenburg
Verblijf in Volendam

Bekijk alle stedentrips

 

Pakketreizen

Amsterdam vanaf de grachten

Bekijk alle pakketreizen

Activiteiten

Blokarten aan zee
Culinaire stadswandeling Den Haag
Dagtocht 'Ontdek Noord-Holland'
Dagtocht 'Ontdek Zaanse Schans'
Den Haag voor mensen met een visuele beperking
Expeditie Robinson aan zee!
Fietstocht Amsterdam
Huur een rolstoel toegankelijke touringcar
Kaasproeven in Woerden
Powerkiten in Scheveningen
Privé rondvaart Amsterdam
Rondvaart Amsterdam
Rondvaart Rotterdam
Rondvaart Sneek
Stadswandeling Amsterdam
Stadswandeling Den Haag
Stadswandeling Rotterdam
Strandarrangement
Wandeling kunst en antiek Amsterdam
Workshop Cocktail Shaken

Bekijk alle activiteiten

Hulpmiddelen

Huur een aangepaste fiets
Huur een rolstoel
Huur een scootmobiel
Huur een strandrolstoel

Bekijk alle hulpmiddelen