10 handige apps voor een bezoek aan eigen land

10 handige apps voor een bezoek aan eigen land

2015-11-30 door Veroniek Maat

Een lijstje met de handigste apps om te downloaden voor een dagje uit in eigen land. Met deze apps weet u precies waar u naar binnen kunt, wat er te zien en te doen is en waar de aangepaste toiletten zijn.

1. Issuu

Download deze app en zoek naar ‘city guide accessible amsterdam’ De stadgids is ontwikkeld voor bezoekers van alle leeftijden. In de stadgids worden er 5 korte routes in Amsterdam beschreven. Iedere route neemt de bezoeker mee naar toegankelijke restaurants, musea en bezienswaardigheden. De routes en tips zijn toegankelijk voor mensen mensen die slecht ter been zijn en bezoekers die een rolstoel of scootmobiel gebruiken.

2. Ongehinderd

De Ongehinderd app helpt u bij het vinden van toegankelijke restaurants, attracties en nog veel meer leuke plekjes in Eindhoven, Maastricht, Amersfoort, Den Haag en Apeldoorn! Met deze app gaat u altijd voorbereid op pad.

3. Wheelmate

Voor het vinden van aangepaste toiletten en gehandicapten-parkeerplaatsen kunt u de Wheelmate app downloaden. Voor mensen met een beperking of handicap kan het vinden hiervan een behoorlijke uitdaging zijn. U kunt aangeven waar u zich bevindt en de app geeft aan waar in de buurt er aangepaste toiletten of gehandicaptenparkeerplaatsen zijn.

4. Anne’s Amsterdam

Met de app Anne's Amsterdam ontwikkeld door de Anne Frank Stichting kun je ontdekken hoe het was in Amsterdam tijdens de bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Ontdek Amsterdam door de ogen van Anne Frank.

5. Museum App

Gebruik je telefoon als gids en ontdek de stad op een nieuwe manier met de Nederlandstalige Museum App. Deze app is jouw culturele stadsgids waarmee je heel gemakkelijk leert over de verhalen van Amsterdam. De app presenteert een collectie interactieve multimedia tours die zijn samengesteld door verschillende Nederlandse musea.

6. 9292ov

9292ov is de real time reisplanner voor onderweg waar je live een OV-reis van A naar B kan plannen. Check onderweg hoe laat de aansluitende bus vertrekt en of er wijzigingen zijn in jouw reis traject.

7. GVB

Bekijk met de GVB app wanneer de tram, bus, metro of nachtbus van GVB vertrekt. Met deze app kunt u razendsnel bekijken wanneer uw vervoerder vertrekt.

8. Weeronline

De Weeronline app vertelt je wat voor weer het wordt. Waar je ook bent, de Weeronline app vertelt je of je regenkleding mee moet nemen of dat je lekker in het zonnetje op pad kan gaan.

9. Visit Holland

Ontdek het beste van Nederland met de Visit Holland app. Zowel online als offline, ontvang altijd up-to-date informatie. Denk aan inspirerende teksten, prachtige afbeeldingen, kaarten van alle grote steden en complete lijsten met de mooiste steden, regio’s, musea, attracties, architectuur, natuurgebieden en winkels van Nederland.

10. FlatTire - Mobiele Fietsenmaker

Pech onderweg? Met de FlatTire app regel je direct een mobiele fietsenmaker jouw band komt plakken. Plaats uw verzoek en uw fiets of rolstoel wordt op locatie en binnen een uur gerepareerd.

Co-auteur: Celia Terwey, stagiaire bij Accessible Travel Netherlands

Foto door: David Evers, Flickr

 

 

OVER DE AUTEUR


Veroniek Maat

Eigenaar van Accessible Travel Netherlands
Twitter icoon Linkedin icoonGoogle plus icoon
 
 

Zoeken

Toegankelijkheids-informatie

Reizen

Stedentrips

Amsterdam - Schiphol Yotel
Stedentrip Alkmaar
Stedentrip Almere
Stedentrip Amsterdam
Stedentrip Amsterdam
Stedentrip Amsterdam hostel
Stedentrip Den Haag
Stedentrip Groningen
Stedentrip Haarlem
Stedentrip Nijmegen
Stedentrip Rotterdam
Verblijf bij Landgoed Avegoor
Verblijf in Antwerpen vakantiehuisjes
Verblijf in De Beemster
Verblijf in IJmuiden
Verblijf in Kinderdijk
Verblijf in Valkenburg
Verblijf in Volendam

Bekijk alle stedentrips

 

Pakketreizen

Amsterdam vanaf de grachten

Bekijk alle pakketreizen

Activiteiten

Blokarten aan zee
Culinaire stadswandeling Den Haag
Dagtocht 'Ontdek Noord-Holland'
Dagtocht 'Ontdek Zaanse Schans'
Den Haag voor mensen met een visuele beperking
Expeditie Robinson aan zee!
Fietstocht Amsterdam
Huur een rolstoel toegankelijke touringcar
Kaasproeven in Woerden
Powerkiten in Scheveningen
Privé rondvaart Amsterdam
Rondvaart Amsterdam
Rondvaart Rotterdam
Rondvaart Sneek
Stadswandeling Amsterdam
Stadswandeling Den Haag
Stadswandeling Rotterdam
Strandarrangement
Wandeling kunst en antiek Amsterdam
Workshop Cocktail Shaken

Bekijk alle activiteiten

Hulpmiddelen

Huur een aangepaste fiets
Huur een rolstoel
Huur een scootmobiel
Huur een strandrolstoel

Bekijk alle hulpmiddelen